Jongeren

Hoe werkt JC DTC?

Idee?
Heb jij een idee voor een tof evenement? Een gloednieuw product? Wil je geld ophalen voor een goed doel? Een album opnemen? Wil je meehelpen met de projecten die al lopen? 

Al onze ideeën worden uitgevoerd door en voor jongeren. Jij neemt de leiding in jouw project en wij gaan je zo goed mogelijk proberen te helpen. Er zijn altijd jongerenwerkers, stagiaires, vrijwilligers of jongeren aanwezig om je te helpen.

Vraag?
JC DTC is er ook voor al jouw vragen. Heb je een vraag over werk, stage, vrienden, liefde of geld? Er zijn altijd jongeren aanwezig die jou kunnen helpen met jouw vraag en samen kunnen zoeken naar een antwoord. Als het nodig is zijn er ook altijd jongerenwerkers aanwezig om je te helpen of door te verwijzen naar de juiste persoon.

Muziek

Bij JC DTC hebben wij een popoefenruimte en een opnamestudio. Elke donderdagavond is er een muziekavond. Vanaf 19:00 kan je onder begeleiding van Gerard de Jong oefenen met de Gruitpoort band of muziek opnemen in de opnamestudio. Hiervoor kan je een afspraak maken. Je kan ook de oefenruimte of opnamestudio huren voor een klein bedrag. Voor informatie over het huren van de ruimte en tekenen van gebruikerscontacten kun je terecht bij jongerenwerker Bahman Zarghami. 

Mediaredactie

Boven het jongerencentrum zit een mediakantoor. Hier staan computers met vormgeving programma’s, camera’s en Green Screen. Elke dag zit hier de mediaredactie – een groep van stagiaires, vrijwilligers en jongeren die het tof vinden om filmpjes, posters enz. te maken. Zij maken deze content voor Facebook, Instagram, Twitter, YouTube of gewoon voor hun eigen kanalen. Kan jij goed filmen of editen? Of wil je leren Fotoshoppen? Of wil je helpen met een filmpje voor Politie Oost Nederland of Indebuurt Doetinchem? Het kan allemaal bij onze redactie.

Techniek

Licht en geluid, muziektechniek en sinds ook Techniek zoals games, coding en robotica. In samenwerking met CoderDojo (linkje naar coderdojodoetinchem), Gruitpoort Theater, Mediamarkt, Mediacows en andere partijen werken wij samen om jouw te helpen zichzelf te ontwikkelen. Dus hou je van filmen, drones, games, apps of websites? Wij helpen jou graag verder. Doe een berichtje naar Ferdy Wissing voor meer informatie.

Scholen

Wij werken met onze evenementen vaak samen met scholen. Evenementen, muziek, stage, projecten. Met het Metzo college werken wij samen op basis van plus document en met het Rietveld organiseren wij kunststijl. Wil jij als docent kijken wat de mogelijkheden zijn? Stuur een mailtje naar Hanna Rensen.

(vrijwilligers)werk & stage

Al het goede werk van JC DTC is voor een groot deel afhankelijk van het werk van stagiaires en vrijwilligers. Wil jij aankomende schooljaar bij ons stage lopen? Of zoek je vrijwilligerswerk in de muziek, evenementen of beheer? Wij hebben jou er graag bij. Stuur een mailtje naar Ferdy Wissing met C.V. en motivatie en dan maken we samen een afspraak voor een kennismakingsgesprek.