Evenementen

JC organiseert of helpt mee bij de organisatie van verschillende evenementen in Doetinchem. Hieronder vind u enkele voorbeelden hiervan.

Achterland

Achterland is een festival gericht op kunst en cultuur. Met bands, theater, eten, en optredens van verschillende artiesten. Achterland vindt plaats tijdens Pinksteren op de Bleek in Doetinchem. JC DTC heeft elk jaar een plek bij Achterland waarin jongeren een plek krijgen om hun eigen talenten te delen met het publiek van Achterland.

Buitenfilm festival

Elk jaar word er in Augustus een gratis buitenfilm festival georganiseerd. Hierbij worden er vier dagen verschillende films gedraaid bij Villa Ruimzicht. Hierbij sluit JC Doetinchem aan door het organiseren van het festival, het verspreiden van promotiemateriaal.

Halloween

Rond het kader van Halloween worden er elk jaar op 25 oktober een aantal activiteiten georganiseerd. Hierbij is er een lampionnenoptocht georganiseerd voor kinderen tot en met 13 jaar en een zombie-walk voor jongeren.  Ook worden er voor de kinderen vanaf 6 jaar die dag workshops gegeven, het spookkasteel ontdekken en geschminkt worden.

Samenwerking met scholen

JC DTC heeft een samenwerking met verschillende scholen, onder andere; Ludger College, Metzo College, Rietveld Lyceum, Ulenhof College en Zone College. Met deze scholen samen organiseren we meerdere activiteiten om zo JC DTC bekender te maken en te laten zien waar wij voor staan en wat wij doen. Ook doen wij dit om een plek te bieden aan de studenten van deze scholen. Daarnaast bieden wij scholen de organisatie van schoolfeesten en introductiedagen.

Sociaal Cultureel Werk

Elke periode verwelkomen wij SCW studenten van het Graafschap College. Deze studenten komen van de opleiding Sociaal Cultureel Werk en helpen ons tijdens hun stage met het begeleiden van de jongeren en activiteiten die wij organiseren.