Buitenfilmfestival: Free Solo

Datum/Tijd
21/08/2019 | 21:30 - 23:30 uur

Locatie
Amphionpark

Buitenfilmfestival: Free Solo


Voor de tweede keer is JC betrokken bij het buitenfilmfestival wat inmiddels alweer 17 jaar georganiseerd wordt door de Gruitpoort. Lekker in de open lucht film kijken. Je h

oeft alleen maar je eigen stoel mee te nemen! Op 21 augustus zijn we aanwezig bij de super gave film Free Solo. We organiseren ook nog een toffe win actie waardoor jij straks misschien wel als VIP in de beste stoel zit. Houd hiervoor onze socials in de gaten.


Free Solo
Het letterlijk adembenemende verhaal van Alex Honnold, rotsklimmer met een droom: Het beklimmen van de beroemdste rotswand van de wereld, El Capitan, met blote handen, zonder touw!

Het free solo bedwingen van El Captain is dé ultieme sportprestatie. Een waarbij je je volledig moet overgeven aan je lichaam. Eén minuscuul klein foutje en het is afgelopen. Dit vereist een bepaalde mentale, bijna spirituele, staat, die gedurende de film steeds fascinerender wordt. Het wordt duidelijk dat Alex dit moet doen, dat hij niet anders kan, maar ook dat hij naar het sublieme reikt. Alex is een bedachtzame, grappige en bloedeerlijke jonge man met sinds kort een vaste vriendin, die duidelijk enorm worstelt met zijn passie. Voor hem is het uitdagen van de dood essentieel. Door de rotswanden free solo te beklimmen, zonder touw of enig ander hulpmiddel, bereikt hij een bepaalde focus, een staat van zijn, die voor hem alles is.

Voor hem betekent het leven in het besef dat hij elk moment kan sterven.. De uiteindelijke klim is krankzinnig spannend. Zelden zal een film zoveel adrenaline oproepen. Maar de reis er naar toe is minstens zo fascinerend. Alex ontpopt zich als de klimversie van een boeddhistische monnik. Aardse zaken zijn minder belangrijk dan zijn wens zichzelf te overstijgen. Een documentaire van mythische proporties, gefilmd door zijn vrienden, die toevallig ook de allerbeste bergfilm regisseurs van de wereld zijn