Internationalisering

Uitwisseling
De bezoekers van JC zijn zo divers als onze samenleving laat zien. Jongeren van verschillende nationaliteiten ontmoeten elkaar regelmatig. Vanuit JC vinden we het belangrijk dat onze bezoekers open staan voor allerlei culturen en afkomsten en het zien als een verrijking.
In het kader van deze visie organiseren we af en toe uitwisselingen. Zowel in het binnen- als in het buitenland. Zo staat er een uitwisseling gepland met jongeren die op Texel wonen, maar zijn we ook druk bezig met het opzetten van een bezoek aan Ankara, Turkije. Doetinchem kent een grote Turkse gemeenschap die nog best veel te maken krijgt met vooroordelen. Zowel bij anderen als bij henzelf.

In Ankara bezocht een inmiddels bij ons afgestudeerde stagiaire het Jongerencentrum daar in het kader van haar stage. Yenimahalle Genclik merkezi is een veelzijdige plek waar ze samen met jongeren allerlei projecten uitvoeren op cultureel, sportief en maatschappelijk gebied.

Na deze succesvolle stage organiseerden we afgelopen juni in samenwerking met de Merkez Moskee een bezoek aan Doetinchem. Samen met jongeren uit Doetinchem beleefden we een fantastische week en leerden we elkaar en elkaars cultuur beter kennen. En inderdaad bleek het een verrijking voor alle deelnemers en de mensen er om heen. Doetinchemse ondernemers die ons hier in steunden waren onder andere het Graafschap College, Get a Grip, bulten tweewielers, de catharinakerk, vluchtelingenwerk en de lunchroom Papati.