Jongeren

Welkom bij JC DTC

Idee?
Heb jij een idee voor een tof evenement? Een gloednieuw product? Wil je geld ophalen voor een goed doel? Een album opnemen? Wil je meehelpen met de projecten die al lopen?  

Al onze ideeën worden uitgevoerd door en voor jongeren. Jij neemt de leiding in jouw project en wij gaan je zo goed mogelijk proberen te helpen. Er is altijd een jongerencoach, stagiaire, vrijwilliger of leeftijdsgenoot aanwezig om je te helpen. We zetten in op cultuurparticipatie, zelfontplooiing ondersteuning en verbinding

Vraag?
JC DTC is er ook voor al jouw vragen. Heb je een vraag over werk, stage, vrienden, liefde of geld? Er zijn altijd jongeren aanwezig die jou kunnen helpen met jouw vraag en samen kunnen zoeken naar een antwoord. Als het nodig is zijn er ook altijd jongerencoaches aanwezig om je te helpen of door te verwijzen naar de juiste persoon.

Muziek

Bij JC DTC hebben wij een popoefenruimte en een opnamestudio.  Hier kan je met je band of alleen, muziek maken en opnemen. Maak hiervoor een afspraak in JC of via de receptie. De oefenruimte of opnamestudio zijn te huren voor een klein bedrag. Voor informatie over het huren van de ruimte en tekenen van gebruikerscontacten kun je terecht in JC

Techniek

Licht en geluid, muziektechniek en ook techniek zoals games, coderen, drones en robotica. In samenwerking met CoderDojo werken wij samen om jouw te helpen zichzelf te ontwikkelen. Dus hou je van filmen, drones, games, apps of websites? Wij helpen jou graag verder. Coderdojo is er elke 2e zaterdag en is geschikt voor alle leeftijden en niveaus. 

Wanneer je werkzaam bent in de techniek of de ICT en je je graag wilt inzetten voor jongeren nodigen we je ook van harte uit contact met ons op te nemen. 

JC Academy

Bij JC Academy kun je op verschillende gebieden je talent ontwikkelen onder begeleiding van professionele docenten. Op het moment bieden we wekelijks lessen aan op het gebied van Muziektheater, DJ/producen en Art en Design.

We zijn de Academy volop aan het ontwikkelen en uitbreiden. Hou  de website hiervoor in de gaten .

Vrijwilligerswerk & stage

Al het goede werk van JC DTC is voor een groot deel afhankelijk van het werk van stagiaires en vrijwilligers. Wil jij aankomende schooljaar bij ons stage lopen? Of zoek je vrijwilligerswerk in de muziek, evenementen of beheer? Wij hebben jou er graag bij. Stuur een mailtje met C.V. en motivatie en dan maken we samen een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Scholen

Wij werken met onze evenementen vaak samen met scholen. Ook organiseren we graag samen met docenten culturele programma’s voor bijvoorbeeld introducties en/of CKV lessen.

Naast de culturele invalshoek zijn we op scholen ook actief met voorlichtingen. Zo was JC in 2014/2015 de eerste die de sexting voorlichtingen gaven. 

JC is er ook voor groep 8. Om kennis te maken met het leven als ‘jongere in doetinchem’ organiseren we een speciale groep 8 dag.