Team JC

Van links naar rechts: Hanna Rensen, Daan Mooren, Ferdy Wissing, Yildiz Tosun.

Naam: Mijn naam is Hanna, 34 jaar en woon in Doesburg.
Ik ben in 2006 als stagiaire bij de Gruitpoort gekomen en heb in 2011 samen met Mijn collega’s het JC mogen opzetten. Sinds de opening van 2012 ben ik hier werkzaam

Rol: Ik ben jongerencoach en zet samen met jongeren en andere organisaties projecten en evenementen op. Daarnaast ben ik actief voor de JC academy.

Hoogtepunt: Er komen 2 hoogtepunten in me op. De eerste is Jimmy’ s Live. Het eerste grote jongerenproject in JC waar jongeren vrijwel alles zelf hebben gedaan.
Het tweede hoogtepunt is de verhuizing naar de nieuwe plek. Licht, zuurstof en een knusse gezelligheid. Het samen koken en eten is een belangrijk deel van dit hoogtepunt. Samen aan tafel zitten en lekker eten leidt tot ontmoeting en verbinding. Mooi om te zien dat allerlei jongeren, docenten, jongerencoaches, personeelsleden en zelfs gemeenteraadsleden samen aan tafel zitten en het gezellig hebben.

Droom: Dat er communitys/groepen jongeren ontstaan rondom muziek/techniek/sport die zelfstandig kunnen draaien.


Naam: Ferdy Wissing. Sinds 2017 ben ik werkzaam als programmaleider JC. Binnen JC kan ik mijn beide passies verbinden. Het werken met jongeren en het creëren van events.

Rol: Als programmaleider ben ik verantwoordelijk voor de financiën, het aansturen van Team JC en de contacten met partners. Daarnaast mag ik enkele uren in de week actief met jongeren aan de slag. Het stimuleren en facilitairen van wensen, ideeën en samenwerkingen blijft een van de mooiste taken.

Hoogtepunt: De verhuizing naar onze nieuwe ruimte brengt veel nieuwe energie, nieuwe kansen en nieuwe doelgroepen. Geweldig hoe we dit allemaal hebben weten te realiseren.

Droom: JC verdiend het om bij iedereen bekend te zijn. De stappen die we gemaakt hebben, de projecten die er voor jongeren zijn en de samenwerkingen die we steeds meer weten te versterken met o.a. het onderwijs zijn van grote meerwaarde voor het jongerenwerk in de gemeente Doetinchem. JC wil voor alle jongeren op een leuke manier bekend zijn. Het liefst door samen te creëren


Naam: Daan Mooren, wonend in Doetinchem en sinds juni 2019 werkzaam als coach in JC.

Rol: Ik ben cultuur coach en vooral gericht op muziek aangezien ik, zelf uit de dj-scène kom en daar 15 jaar m’n brood mee heb verdiend. Nu is het tijd om mijn knowhow en kennis over te dragen aan een nieuwe generatie. Projecten die ik onder andere doe zijn Urban Friday met alle facetten van hip hop en Urban erin van rap tot dj en producer naar dansen. En alles omtrent skaten en extreme sports.

Hoogtepunt: De start van de masterclasses op de vrijdagen en daarmee een community bouwen van jongeren die we kunnen inspireren om door te gaan hun passie te uiten en uit te bouwen.

Droom: Dat JC mag uitgroeien tot een groot poppodium.


Naam: Yildiz Tosun, ik werk sinds mei 2019 bij JC. Vanuit mijn stage ben ik 1 dag bij JC gaan werken om vervolgens vanaf september 3 dagen te gaan werken. Ik ben bij JC gaan werken omdat ik veel affiniteit heb met het werken met jongeren, daarnaast is er een mooie afwisseling met het organiseren van verschillende evenementen. Elke dag is anders waardoor elke dag ook weer een uitdaging is.

Rol: Mijn rol binnen JC is projectmedewerker, dit houdt in dat ik een uitvoerende taak heb. Ik help bij de uitvoering van de evenementen/projecten maar organiseer er zelf ook een aantal. Momenteel ben ik druk bezig met het organiseren van een Open Mic en een Valentijns actie. Verder ben ik net als mijn andere collega’s Coach, ik ben in tegenstelling tot mijn collega’s vooral aanwezig op de vloer en ben ik er voor de jongeren.

Hoogtepunt: Mijn hoogtepunt in JC is toch wel een van mijn eerste dagen. Tijdens deze dagen was iedereen al druk bezig met het organiseren van Fantasy Friday, ik kwam midden in het organiseren binnen vallen. Ik had totaal nog geen ervaring met het organiseren van een evenement. Het was een lange, drukke maar ontzettend leuke dag, het vertrouwen wat ik kreeg van Hanna en Ferdy tijdens deze dag gaf mij een enorme energie boost en ik voelde mij op mijn plek.

Daarnaast is het gaan naar een nieuwe ruimte, een frisse start maken met JC een enorm hoogtepunt. Door deze start kon ik samen met Ferdy, Hanna en Daan een nieuw leven blazen in JC en dankzij dat is JC de plek die het nu is en in de toekomst nog zal zijn.

Droom: Dat JC een algemeen begrip wordt in Doetinchem, waar jongeren meer en vaker binnen komen lopen.